graphical space graphical space
  
ΠΥΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
graphical space
  Δευτέρα 20/02/2017
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα   Χρήσιμες Συνδέσεις Σύνδεσμοι  contact us Επικοινωνία     Αγγλικό Site English   
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
   
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Flags
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση   
graphical space

Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου


Εγκαίνια Νέου Δημαρχείου & Πολιτιστικού Κέντρου
Δήμου Παλαιού Φαλήρου
     Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στις 18/09/2006 τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου από τον Πρώην Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Υπουργό Μεταφορών και Συγκοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη, την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Θεόδωρο Κασσίμη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών.

Την τελετή εγκαινίων παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Ζαγορίτης καθώς και οι Βουλευτές κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης , Σοφία Βούλτεψη και Πάνος Παναγιωτόπουλος ενώ παραβρέθηκαν, οι Δήμαρχοι Χαλανδρίου κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και Αλίμου κ. Κώστας Μαντζουράνης, ο υποψήφιος Υπερνομάρχης Αθηνών κ. Αργύρης Ντινόπουλος καθώς και η Υποψήφια Υπερνομάρχης Αθηνών κ. Φωτεινή Πιπιλή.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης στον σύντομο χαιρετισμό του ανφέρθηκε σε όλους όσους συντέλεσαν στον σχεδιασμό και την εκτέλεση του έργου ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργού Εσωτερικών Δ.Δ. & Α. κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Επίσης αναφέρθηκε στο σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων οι οποίοι πάντα ομόφωνα στήριξαν την προσπάθεια καθώς και στα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου που με ιδιαίτερη ευσυνειδησία και υπευθυνότητα εργάσθηκαν για το νέο Δημαρχείο.

Επίσης σημείωσε ότι το όλο έργο ολοκληρώθηκε σε είκοσι (20) μήνες από την θεμελίωσή του και δεν ξεπεράστηκε ο αρχικός προϋπολογισμό του Δήμου ενώ αποφεύχθεi και η εύκολη λύση του δανεισμού που θα φόρτωνε με χρέη και οφειλές τις επερχόμενες γενεές.


Το Νέο Δημαρχείο & Πολιτιστικό Κέντρο κατασκευάσθηκε σε οικόπεδο 2.622 τ.μ. και ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα χρόνο ρεκόρ 20 μηνών από την θεμελίωση του έργου (29 Σεπτεμβρίου 2004) ενώ εκτείνεται σε 3 ορόφου, ισόγειο και 2 υπόγεια, συνολικού εμβαδού 6.898 τ.μ. Στο νέο Δημαρχείο πλην των τεχνικών, οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου έχουν στεγασθεί και το Δημοτολόγιο, το Γραφείο Δημάρχου, τα Γραφεία των Αντιδημάρχων, η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τα αρχεία του Δήμου ενώ όσον αφορά το Πολιτιστικό Κέντρο έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί στα πλέον των 1.000 τ.μ. που διαθέτει, τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της Πόλης.
Το νέο κτίριο διαθέτει δύο γκαράζ συνολικά 70 θέσεων ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου και της πλατείας όπου δεντροφυτεύθηκε το 1/3 περίπου του οικοπέδου ενώ διατηρήθηκε και ενσωματώθηκε στην όλη κατασκευή ο υπάρχον φυσικός βράχος.

Στο Νέο Δημαρχείο έχει προβλεφθεί η ασφαλής και άνετη πρόσβαση στα άτομα με ειδικές ανάγκες ενώ έχει προβλεφθεί και ξεχωριστή προσβασιμότητα και κίνηση των επισκεπτών τόσο στο κυρίως κτίριο όσο και στις πολιτιστικές χρήσεις χωρίς να επιβαρύνονται αμφότερες οι λειτουργίες.

Το συνολικό κόστος του έργου ανήλθε στα 7.300.000 euro και καλύφθηκε πλήρως από πιστώσεις του Υπουργείου ΕΣ.Δ.Δ. & Α. μέσω προγραμμάτων ( ΕΠΤΑ, ΘΗΣΕΑΣ, ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ) χωρίς η παρούσα Δημοτική Αρχή να αναγκαστεί να καταφύγει σε δανεισμό ή σε άλλη μορφή οικονομικής επιβάρυνσης του Δήμου.

 


graphical space
Δήμος Παλαιού Φαλήρου
Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος, 213 2020200
Developed by EXODUS