Ενημερωτικά

image_pdfimage_print

 

Αγαπητοί φίλοι του βιβλίου,

Από το έτος 2000 η Δημοτική Βιβλιοθήκη Παλαιού Φαλήρου μεταφέρθηκε στην οδό Τρίτωνος 118, από το ακατάλληλο για χρήση κτίριο της Λ. Ποσειδώνος. Ανασυγκροτήθηκε πλήρως και με διαρκή εξελικτική πορεία βρισκόμαστε στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Π. Φαλήρου του ΣΗΜΕΡΑ.

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Παλαιού Φαλήρου έχουν καταξιωθεί ως σημαντικός χώρος φύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης. Είναι χώροι ενημέρωσης, μόρφωσης και ψυχαγωγίας, και δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά-νέους και ενήλικες, άνδρες και γυναίκες, που τις επισκέπτονται καθημερινά, να καλλιεργούν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για το βιβλίο και τη γνώση, παρέχοντας έντυπη και ηλεκτρονική πληροφόρηση.

Η σωστή αξιολόγηση και αξιοποίηση της πληροφορίας, είναι ένας σοβαρός παράγοντας στην επαγγελματική εξέλιξη των πολιτών και στην οικονομική ανάπτυξη της ίδιας της Κοινωνίας.

Η πρόκληση σε ότι αφορά τη χρήση και διαχείριση της πληροφορίας είναι αφενός ο τεράστιος όγκος των πληροφοριών που αυξάνεται καθημερινά και αφετέρου το γεγονός πως οι πληροφορίες οι οποίες παύουν να ισχύουν ή χάνουν την επικαιρότητα τους, αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό.

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας είναι να δώσουμε σε όλες τις κοινωνικές ομάδες ίσες δυνατότητες για πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορία και επομένως την ευκαιρία να γνωρίσουν την διαδικασία της “δια βίου μάθησης”.

Μέσα σ’ ένα πλαίσιο υλοποίησης συγκεκριμένων δράσεων και εργασιών που καθόρισε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κύριος Διονύσης Χατζηδάκης, λειτουργούν δύο εξαιρετικές Δημοτικές Βιβλιοθήκες στο Παλαιό Φάληρο, όπου οι τίτλοι βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ενηλίκων για το έτος 2013 ξεπερνούν τους 60.000.

Στη νεοσύστατη Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Αίαντος 28 & Σπάρτης), τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Νοέμβριο του 2012, τα βιβλία είναι περισσότερα από 3.000.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε πολλούς συνδημότες μας, που έκαναν σπουδαίες δωρεές βιβλίων.

Με αυτή την ενέργεια επιτελείται ένα διπλό έργο: Τα πολλαπλά αντίτυπα που προκύπτουν, προωθούνται για την ενδυνάμωση βιβλιοθηκών σε ιδρύματα (φυλακές Κορυδαλλού/Αυλώνα), για την ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών του Παλαιού Φαλήρου αλλά και σε χωριά παραμεθόριων περιοχών.

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Π. Φαλήρου είναι πηγές γνώσης και πολιτισμού και κάθε χρόνο προγραμματίζουμε σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.