Κέντρο Πληροφόρησης Νέων

image_pdfimage_print

ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ
Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων είναι δομή που λειτουργεί με την ευθύνη του Δήμου μας και δημιουργήθηκε με εθνικούς πόρους και συγκεκριμένα με την επιχορήγηση του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α και την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.
Έχει την έδρα του στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αγ. Βαρβάρας αρ. 24 και λειτουργεί καθημερινά εκτός από Σάββατο και Κυριακή πρωί από τις 9.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. και το απόγευμα από 17.00 μ.μ. έως 21.00 μ.μ
Απευθύνεται σε νέους 15 έως 30 ετών.
Το Κ.Π.Ν. έχει δίκτυο 5 ηλεκτρονικών υπολογιστών , οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση στο INTERNET.
Τα στοιχεία των Η/Υ συγκεντρώνονται σ’ Ενιαία Δημόσια Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων, η οποία συνδέεται με θεματικές τράπεζες πληροφοριών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και δίνουν ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ στους εξής τομείς:

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
  • ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
  • ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΤΕΧΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ο σκοπός του κέντρου δεν είναι η αλόγιστη χρήση του INTERNET, αλλά η πρόσβαση των νέων στη χρήσιμη και κατάλληλη για τις ανάγκες τους πληροφορία, όπως και η επικοινωνία τους με την πολιτεία και τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζει για να βελτιώσουν τη ζωή τους , άμεσα και πρακτικά . Η πρόσβαση στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση δίνεται χωρίς διάκριση κοινωνική, ιδεολογική, θρησκευτική, γεωγραφική.
Επιδιώκεται η συνεργασία του Κ.Π.Ν. με φορείς ,συλλόγους, σωματεία , γραφεία ΣΕΠ όπως και πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας .
Επίσης η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, διαλέξεων κι ομιλιών που αφορούν πάνω σ’ επίκαιρα θέματα , οι οποίες θα κάνουν κοινωνούς με τη συμμετοχή τους, τους νέους του Παλαιού Φαλήρου, είναι πρωταρχικός στόχος του Κέντρου.
Άλλος στόχος του Κ.Π.Ν είναι η ουσιαστική βοήθεια των νέων σε θέματα , που αφορούν την απασχόληση τους , τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό καθώς και την κατεύθυνση παρότρυνσης τους, προς κάθε μορφή εθελοντισμού.
Ελπίζουμε ότι το Κ.Π.Ν Π.Φαλήρου θ’ αποτελέσει το καψούλι που θα πυροδοτήσει την έκρηξη της συμμετοχής της δράσης και της δημιουργίας νέων και θα δημιουργήσει μορφή διεξόδου που θα απομακρυνθεί από το ημιτελές και το πρόχειρο και θα βοηθήσει μέσα από σύγχρονες μεθόδους στην πραγματοποίηση σημαντικών στόχων ζωής