Υποστήριξη Απόρων

image_pdfimage_print

Το γραφείο Κοινωνικής Αρωγής ασχολείται με τη διασυνδετική υποστήριξη κοινωνικά και οικονομικά αδυνατούντων και μειονεκτούντων ομάδων δημοτών.

Το γραφείο επιμελείται και παρέχει επικουρική βοήθεια σε προβλήματα που σχετίζονται με συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως τρίτη ηλικία, άτομα με ειδικές ανάγκες, άστεγοι, τοξικομανείς, νεολαία κ.α.

Συνεργάζεται με άλλους φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης (όπως Ασφαλιστικά Ταμεία, Νοσοκομεία, Ιδρύματα, συλλόγους και γενικά φορείς πρόνοιας).

Επιμελείται και παρέχει επικουρική βοήθεια σε προβλήματα που σχετίζονται με συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες όπως τρίτη ηλικία, άτομα με ειδικές ανάγκες, άστεγοι, τοξικομανείς.

Παρέχει υπηρεσίες σε ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως επαναπατρισθέντες, αθίγγανοι, κ.α.

Εκτελεί κάθε υπηρεσία σχετική με την άσκηση Δημοτικής Κοινωνικής Πρόνοιας προς τους άπορους και αναξιοπαθούντες δημότες (επιδόματα, βοηθήματα, ταφή απόρων κ.α.)

Το γραφείο σε συνεργασία με την κοινωνική λειτουργό του Δήμου διατηρεί αρχείο των παραπάνω ομάδων δημοτών και παρέχει Διατακτικές σε αυτούς , για την αγορά ειδών διαβίωσης από συγκεκριμένα super markets, κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Οι δικαιούχοι των παραπάνω διατακτικών, πρέπει να είναι κάτοχοι βιβλιαρίου απορίας, ή να είναι ανασφάλιστοι υπερήλικες του Ο.Γ.Α

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 9855576, 210 9855601 υπεύθυνη γραφείου κ. Αγγελοπούλου Γεωργία. Η διεύθυνση του γραφείου είναι Αγίου Αλεξάνδρου 75Α, 1ος όροφος